ARHITECTURĂ INSPIRAȚIE RENOVARE SFATURI | 2022-06-08 14:53:12

Costuri de renovare ascunse - cum ați putea să le reduceți?

Atunci când ne hotărâm asupra unui proiect de renovare sau de modernizare, nu suntem mereu conștienți că s-ar putea să nu ne încadrăm în bugetul prevăzut, din cauza costurilor ascunse. Vă sugerăm ce puteți să faceți pentru a le reduce la minimum.

Pentru reducerea costurilor ascunse pe durata renovării, alegeți materiale durabile, care sunt ușor de întreținut. Nu uitați să adăugați și costurile cu manopera și transportul la costul achiziționării de materii prime și, în caz de renovare, și costul de evacuare a deșeurilor și chiar cel al unei posibile demolări parțiale. În cazul clădirilor în care au apărut probleme cu umiditatea, trebuie adăugat costul uscării pereților. În acest caz, indiferent de cerințele în materie de protecție împotriva incendiilor, se recomandă utilizarea vatei minerale pentru izolație, care prezintă o permeabilitate mai bună a vaporilor decât polistirenul expandat. Chiar dacă această soluție este mai costisitoare, aceasta va reduce problemele legate de apariția umezelii în viitor.  

O investiție pentru viitor

Atunci când alegeți o culoare închisă pentru fațadă, este important să nu uitați de costurile suplimentare. Pentru reducerea uzurii excesive provocată fațadei de razele solare puternice, și pentru a evita astfel fisurile, vă recomandăm să alegeți produsele adecvate și să aveți grijă să consolidați substratul. Alegeți întotdeauna sisteme ETICS certificate – de la izolație, la plasă, tencuială decorativă și până la vopsea pentru fațadă. In plus, respectați recomandările producătorului și, astfel, veți evita costurile neașteptate cu reparațiile și nu veți expune clădirea utilizării necorespunzătoare.

Asigurați izolarea termică optimă a fațadei clădirii. Acest lucru va reduce costurile ulterioare cu căldura și apa caldă. Faceți simulări pentru a evalua grosimea necesară a izolației, pornind de la coeficienții de transfer termic doriți și punând în balanță investiția de moment, cu economiile pe termen lung.

Costurile ascunse mai pot fi reduse prin eliminarea punților termice. În cazul unui sistem standard ETICS / pentru fațadă, locurile în care izolația este deteriorată pot cauza infiltrări de apă, coroziune și captare nedorită a căldurii. Utilizați așa-numitele sisteme de fixare la cald, care permit instalarea fără erori a elementelor pentru fațadă, precum balustrade și ferestre de tip franțuzesc.

Câteva sfaturi

Fiți atenți atunci când alegeți tipul de tencuială, intrucat va avea un impact semnificativ asupra „îmbătrânirii” corecte a fațadei și asupra costului de întreținere a acesteia. Fațadele care sunt expuse în mod constant la factori negativi, precum praf, murdărie, funingine, poluare industrială și cea specifică traficului auto, ploaie și vânt, ar trebui protejate cu o tencuială decorativă dezvoltată pe baza tehnologiei Ceresit Double Dry. Tehnologia Double Dry protejează împotriva infiltrării apei în fațadă și, datorită permeabilității la vapori ridicată, aceasta ajută la uscarea mai rapidă a pereților. Deasemenea, fiți atenți la hidroizolarea profesională a fundațiilor. Utilizați mortare hidroizolante specifice pentru fundație, precum Ceresit CR 65 pentru structuri din beton și substraturi nedeformabile, Ceresit CR 90 pentru substraturi nedeformabile și Ceresit CR 166 pentru substraturi deformabile.

Cum puteți reduce costurile ascunse?

Comandați un proiect de fațadă și, pe baza acestuia, solicitați mai multor ofertanți independenți să vă transmită o ofertă. Acest lucru vă vă ajuta să beneficiați de preturi competitive și să evitați achiziționarea de produse nepotrivite sau în cantități mai mari decât este necesar. Mai puteți economisi bani prin înlocuirea materialelor naturale pentru fațade precum lemn, piatră sau beton, cu tencuieli decorative care reușesc să redea frumusețea acestora într-un mod mai economic. Produsele din gama Ceresit's Visage  sunt ideale în această privință.

 

CITEȘTE ȘI
1/1

Mai puțin înseamnă mai mult - minimalismul în arhitectură

Ornamentele opulente și din belșug nu se potrivesc întotdeauna în cadrul unui interior. Însă minimalismul în arhitectură este atemporal și nu se demodează niciodată. Vă veți convinge singur că uneori mai puțin înseamnă mai mult.

CITEȘTE MAI MULT

Japandi - descoperiți Zen-ul dvs.

Este un duo perfect de stiluri: binecunoscutul hygge scandinav și wabi-sabi, care este un alt termen pentru armonia japoneză. Japandi este mai mult decât un simplu design. Este un stil de viață, orientat către recunoașterea frumuseții minimalismului și a simplității, precum și către respingerea lucrurilor care nu sunt neapărat necesare pentru calitatea vieții.

CITEȘTE MAI MULT

Toate nuanțele de alb

Albul este cea mai obișnuită culoare pentru fațadele clădirilor moderne. Deloc surprinzător, fiindcă este o culoare neutră, simbol al echilibrului perfect dintre contrarii, conferind spațiului acea senzație de ordine și armonie.

CITEȘTE MAI MULT

CUM SĂ AVEȚI O CASĂ CU IMPACT ECOLOGIC MINIM?

Într-o lume care se mișcă cu pas alert, este bine să încetinim puțin și să regândim alegerile zilnice care pot afecta planeta. Vă invităm să descoperiți sfaturile noastre cu privire la transformarea casei dumneavoastră într-una cu un impact ecologic minim - astfel încât să puteți avea grijă de mediu prin intermediul alegerilor pe care le faceți.

CITEȘTE MAI MULT