ALL POSTS
Tags:
Armonie și echilibru - culoarea anului 2022
În viață, tindem spre armonie și echilibru. Armonia și echilibrul sunt esențiale pentru valorile noastre, familie, muncă și alimentație, dar și pentru arhitectură și designul interior. La asta se referă ZANZIBAR 6, culoarea anului 2022, din paleta Armonios și Echilibrat.
Tendințe în arhitectură în anul 2022
Vremurile actuale ne aduc aminte că singura certitudine este schimbarea. Acest lucru se aplică mai multor aspecte ale vieții, iar tendințele arhitecturale, care se află în continuă evoluție, reprezintă unul dintre acestea. Spre ce ne vom concentra atenția în acest domeniu în anul 2022?
PARTEA VERDE A DESIGNULUI ARHITECTURAL
Culorile sunt pasiunea noastră. Pentru că natura ne inspiră în tot ceea ce facem, de un lucru putem fi siguri: verdele nu se va demoda niciodată. Tendințele în materie de sustenabilitate au acaparat lumea într-o clipă. Și nu par deloc să incetinească! Numeroase industrii, inclusiv industria construcțiilor și arhitectura caută în mod constant să implementeze noi soluții eco.
Toate nuanțele de alb
Albul este cea mai obișnuită culoare pentru fațadele clădirilor moderne. Deloc surprinzător, fiindcă este o culoare neutră, simbol al echilibrului perfect dintre contrarii, conferind spațiului acea senzație de ordine și armonie.
Stil și culoare - combinația perfectă
Arhitecții și designerii se confruntă uneori cu sarcini dificile. Pe lângă faptul că trebuie să realizeze designul unei clădiri într-un anumit stil, aceștia trebuie să aleagă o culoare a fațadei care să se potrivească. Care sunt diferitele stiluri și ce culori trebuie utilizate?
Japandi - descoperiți Zen-ul dvs.
Este un duo perfect de stiluri: binecunoscutul hygge scandinav și wabi-sabi, care este un alt termen pentru armonia japoneză. Japandi este mai mult decât un simplu design. Este un stil de viață, orientat către recunoașterea frumuseții minimalismului și a simplității, precum și către respingerea lucrurilor care nu sunt neapărat necesare pentru calitatea vieții.
Mai puțin înseamnă mai mult - minimalismul în arhitectură
Ornamentele opulente și din belșug nu se potrivesc întotdeauna în cadrul unui interior. Însă minimalismul în arhitectură este atemporal și nu se demodează niciodată. Vă veți convinge singur că uneori mai puțin înseamnă mai mult.
Costuri de renovare ascunse - cum ați putea să le reduceți?
Atunci când ne hotărâm asupra unui proiect de renovare sau de modernizare, nu suntem mereu conștienți că s-ar putea să nu ne încadrăm în bugetul prevăzut, din cauza costurilor ascunse. Vă sugerăm ce puteți să faceți pentru a le reduce la minimum.
Puterea combinațiilor naturale
Utilizarea de materiale naturale și căutarea surselor de inspirație în natură reprezintă una dintre cele mai puternice tendințe ale momentului, si ne așteptam să vedem asta mult timp de acum înainte. Prin urmare, merită să avem în vedere utilizarea pe fațade a materialelor de origine naturală sau a materialelor alternative, care le imită pe acestea.
CUM SĂ AVEȚI O CASĂ CU IMPACT ECOLOGIC MINIM?
Într-o lume care se mișcă cu pas alert, este bine să încetinim puțin și să regândim alegerile zilnice care pot afecta planeta. Vă invităm să descoperiți sfaturile noastre cu privire la transformarea casei dumneavoastră într-una cu un impact ecologic minim - astfel încât să puteți avea grijă de mediu prin intermediul alegerilor pe care le faceți.